Повече приходи на полугодието в община Банско

Повече приходи на полугодието в община Банско | StandartNews.com

На редовна сесия на общинския съвет в Банско бе прието текущото изпълнение на бюджета за първото полугодие на годината. Представените данни сочат, че събраните приходи за първите шест месеца са се повишили с близо 1 млн. лева в сравнение с миналогодишния период.

Съветниците подпомогнаха двама ученици от града със затруднено финансово положение, като бяха отпуснати целеви стипендии във връзка с обучението им в областния център Благоевград. Одобрено бе също допълнително финансово подпомагане на 15-ия Международен фестивал на планинарския филм, който традиционно се провежда през месец ноември в курортния град. Бяха гласувани допълнителни средства за осигуряването на ски екипировка за децата в град Банско, записани за свободно практикуване на зимния спорт към местния Ски-клуб, за да се стимулиране спортът сред подрастващите.

Кметът Георги Икономов благодари на съветниците за ползотворната работа в рамките на отминалия мандат, като им пожела здраве и участие в изборната надпревара в духа на коректното политическо поведение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай