Потвърдиха: Варненската банда на Иван Славков влиза в затвора

Потвърдиха: Варненската банда на Иван Славков влиза в затвора | StandartNews.com

Варненската банда на Иван Славков влиза в затвора, стана ясно след като Апелативен съд Бургас потвърди постановените присъди.

Бившият бос на "ФК "Стартак" ще лежи зад решетките 10 години. той бе признат за виновен, че е ръководил престъпна група, занимаваща се с проституция и разпространение на наркотици. Потвърдени са ефективните присъди и на останалите членове на бандата - Николай Хаджимихайлов, Свилен Николов, Янко Колев и Пейчо Пейчев. Хаджимихайлов е осъден на 6 години затвор и 40 000 лева глоба, същото наказание получава и Свилен Николов.

Той обаче ще лежи общо 7 години, тъй като съдът присъединил към това наказание още 1 година затвор по друга присъда. Янко Колев е осъден на 18 месеца лишаване от свобода, а Пейчев е наказан с 2 години и половина затвор.

Апелативен съд Бургас посочва в мотивите си, че фактическа обстановка е напълно изяснена от първоинстанционния съд и въз основа на това той е направил законосъобразен правен извод, към който се присъединява и въззивният съд за осъщественото от подсъдимия Иван Славков деяние – организирал и ръководил престъпна група, а останалите подсъдимите са участвали в нея.

Бургаските апелативни магистрати смятат за правилно и обосновано заключението на първостепенния съд, че в случая е налице добре организирана и структурирана престъпна група, в която подсъдимите са имали конкретно разпределение на ролите. Сдружението им е било създадено с цел да върши престъпления, наказуеми с лишаване от свобода повече от три години.

В периода 1996 - 2008 г. бандата на Славков се занимавала с разпространение на наркотични вещества, пране на пари, склоняване към проституция и сводничество за блудствени действия и съвкупления, и трафик на хора. Решението на въззивния съд подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд в 15-дневен срок.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай