Полицията спаси софиянец от измама за половин милион

Полицията спаси софиянец от измама за половин милион | StandartNews.com

Икономическите полицаи от Хасково са спасили софиянец от имотна измама стойност над половин милион лева. Това съобщи шефът на областната полиция комисар Ангел Цанков. Шестимата от схемата от Хасково и Любимец са подготвяли сделката за размяна на имота в кв. „Бояна" от къща с разгърната площ около 300 декара и прилежащите й площи за няколко декара ниви в с. Татарево в Хасковските Минерални бани.

Измамата от типа „кон за кокошка", която щяла да стане чрез подправени документи е подготвяна три месеца.

Трима от измамниците са задържани за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Цялата документация за сделката е била иззета при среднощната акция, която Хасковската областна полицейска дирекция проведе в неделя посред нощ.

Собственикът на имота в Бояна е бил предупреден на време от униформените, оказало се, че той действително не е подозирал за готвения капан.

Среднощната полицейска акция, която започна час след полунощ и продължи до сутринта на неделята в Хасково, е като продължение на мащабната операция на МВР, свързана с влошената крими обстановка в страната.

Хасковските полицаи поканиха на операцията и журналистите. Те проверяваха заведенията в града, тъй като имало много игнали, че мутри тормозят посетителите на нощните заведения.

Един от първите установени нарушители при проверките беше непълнолетен, който по това време на денонощието няма право да е на вън без настойник. Той беше отведен в РПУ-то.

В хода на някоолкочасовата акция са проверени и повече от 100 автомобила, задържани са автокрадци, пили шофьори зад волана, както и водачи без книжки.

Полицейската акция в Хасково тръгна сам няколко часа след като приключи благотворителен концерт, организиран от МВР за болна от Сарком на Юинг дъщеря на починал полицай, част от системата на МВР в Хасково.

Концертът под надслов „Да полетим с белите лястовици" за 16-годишната Николета Ленкова беше под патронажа на МВР-министърът Румяна Бъчварова.Съорганизатор на концерта бе Националният синдикат на гражданска администрация на МВР със съдействието на музикалната компания" пайнер".
Колегите на баща й са събрали за лечението на Ники до момента над 10 000 лева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай