По интернет плащат данъци в Струмяни

По интернет плащат данъци в Струмяни | StandartNews.com

Благоевград. Нова услуга на автоматично плащане на данъците влиза от 10 февруари в община Струмяни. Целта е да се улеснят данъкоплатците. Вече могат да се плащат автоматично всички местни налози и такси, от която и да е точка на страната в касите на Easypay, както и от целия свят чрез системата ePay.

Плащането се извършва само със съобщаване на ЕГН-то на физическите лица и ЕИК-а на фирмите. Таксата за плащане от каса е минимална - от 1 до 5 лева в зависимост от дължимите суми. Само 0.40 лв. за данък е таксата през интернет ePay без оглед на дължимото.

Не е нужно да се попълват каквито и да са документи, както в банките или пощите. Новата услуга е в полза най-вече на живеещите извън общината и им пести време, нерви и пари. Услугата е безвъзмездна за общината и стана възможна, след като кметът на Струмяни Емил Илиев подписа договор за предлагането й с дружествата Easypay и epay.

Струмяни стана четвъртата поред община в Пиринския край, която внедри модерно и европейско обслужване за жителите си с цел да се подобри събираемостта от местни приходи. В същото време това е грижа за удобството на жителите си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай