Пиян пациент налетя на доктор в спешното в Стара Загора

Пиян пациент налетя на доктор в спешното в Стара Загора | StandartNews.com

Стара Загора. Пиян пациент е налетял с юмруци на лекар в спешното приемно отделение на старозагорската университетска болница "Проф. д-р Стоян Киркович". Инцидентът е станал около 4,30 часа сутринта в неделя, съобщиха от здравното заведение.

Пациентът М.М, 34-годишен от Нова Загора, е бил приет с разкъсна рана на главата, видимо почерпен. Заедно с него били още трима придружители. Още от момента на приемане пострадалият е демонстрирал агресивно държание като заплашвал дежурния лекар. Раненият е бил прегледан от дежурните лекари и е било установено, че се налага да се направят шевове на раната, която е била 5-6 см. В един момент мъжът скочил и ударил с юмрук в лицето дежурния лекар, 26-годишният д-р Тодор Банов. Наложило се Спешният екип да извика полиция, но униформените били посрещнати с обиди и пусвни от разбеснелия се пациент. Дежурните лекари все пак успели да обработят раната му. Ударили и инжекция против тетанус на укротения пациент и консултирали травмата с неврохирург.

След това е бил отведен и настанен от полицията в отрезвителя. Срещу него ще бъде повдигатно обвинение за нападение на медицинско лице, тъй като от миналата година това деяние бе криминализирано.

Това не е първият подобен инцидент в спешното приемно отделение и затова от сряда тук ще бъде назначена въоръжена охрана, която ще осигури безопасни условия за работа за персонала, информира изпълнителният директор на болницата проф. д-р Петрана Чакърова.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай