Пиринско почете Апостола

Пиринско почете Апостола | StandartNews.com

142 години от гибелта на Васил Левски почетоха общини в Пиринския край. Пред Паметника на загиналите за свободата на България в Сандански рецитал с послания на Апостола на свободата изнесоха ученици от училищата, а кратко възпоменателно слово произнесе Димитър Тошев, експерт „Култура" към общината. Събралите се ученици, учители, граждани, както и ръководството на общината, сведоха глави за почит към великия българин и поднесоха венец и цветя в знак на признателност към делото, саможертвата и смелостта на Васил Левски. Събитията, посветени на Дякона, продължиха в късния следобед, когато в Дома на културата бе премиерата на филма „Дякон Левски". И най-малките хлапета от ЦДГ „Радост" почетоха паметта на Апостола и организираха вечер, посветена на неговото дело, като пяха възрожденски песни и изнесоха рецитал.

Разлог също почете живота и делото на Апостола на свободата. Ритуалът бе в 11:30 часа на централния площад. Кметът Красимир Герчев, представители на партии и институции, граждани и много ученици поднесоха венци и цветя пред паметника на Левски в града.

На възпоменателната церемония пред паметника на Апостола в Гоце Делчев се събраха стотици жители на града и десетки ученици от училищата. Те положиха цветя в знак на почит и признателност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай