Пиринско чака китайски инвестиции и туристи

Пиринско чака китайски инвестиции и туристи | StandartNews.com

Благоевград. Областният управител на Благоевград Костадин Хаджигаев заминава на „лов” за китайски инвеститори и туристи.

От 5 септември той ще участва във форума „Евро-китайски бизнес срещи 2012”. Добрата новина за Пиринския край е, че ще бъде сключен договор за сътрудничество между нашата област и провинция Дзилин. Това уточнено през месец май в Сандански между представители на двете административни области. В момента кметове на общини в Пиринско готвят конкретни предложения за инвестиции. Някои управници дори ще дадат готови проекти, които да се покажат на китайските инвеститори.

Целта на делегацията е да успее да е полезна на бизнеса и на целия регион, да помогне за неговото развитие. „Вярвам, че ще има конкретни резултати от нашата визита. Китайските ни партньори от Дзилин вече гарантираха, че ще ни помогнат в контактите с китайски инвеститори. Не на последно място ще представим и възможностите за туризъм в красивата ни област, дано скоро насам започнат да идват повече китайци”, каза за агенция Стандарт Нюз губернаторът Костадин Хаджигаев.

Някои от конкретните проекти са изграждането на модерен Експо център в бившата казарма в Благоевград, на нов водопровод между Сандански и петрички села, на голям МОЛ в областния център. „Ще търсим финансова помощ и за проекти в областта на инфраструктурата, селското стопанство и в производството на продукти, които щадят околната среда. „Дзилин е сред най-бързо развиващите се провинции в Китай и сътрудничеството между нашата област и тази провинция ще ни бъде само от полза”, уверен е Хаджигаев.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай