Петлите Бойко, Серго, Цецо, Волен, Яне кукуригат на парад

Петлите Бойко, Серго, Цецо, Волен, Яне кукуригат на парад | StandartNews.com

Благоевград. Перестите, герести и гласовити петльовци се строиха на сцената в Симитли в навечерието на големия християнски празник Великден. По това време децата се състезаваха в скоростно и майсторско управление на велосипеди с „опасен товар"- сурово яйце. 18 хлапета премериха сили, само три яйчица се счупиха на плочките на площада, най-бързите колоездачи Борислав Илиев и Ваня Александрова получиха награди.

После дойде ред на шоуто на петли от цялата община, които мериха глас и пъстро оперение. На сцената се подредиха белгийски, копринени петли, редки породи мъжкари чак от Азия. Закачливи стопани дори си бяха надписали пернатите индивиди от кокошарника. В една клетка по време на дефилето се надвикваха Бойко, Цецо, Волен, Яне, Серго... Всички смелчаги от кокошарниците получиха по 10 килограма жито, а класацията за масово участие на парада тази година спечели село Полето.

Специалната награда взе кокошка от квартал „Ораново" в Симитли, която пристигна на парада с трите си отрочета – пухкави и невръстни петленца. В „Парад на петлите" дефилираха и пет екзотични пернати мъжкари от стопанството на кмета Апостол Апостолов. Но извън класацията, за да не го обвинят в манипулация и корупция.

Състезателната програма за празника в Симитли в навечерието на Великден продължи с борба за най-здраво и конкурс за най-пъстро изписано великденско яйце. На финала здрави мъжаги показаха мускули в състезанието за теглене на яйце - гигант. Само един се осмели да прекоси празничната сцена, впрегнат в 200-килограмовото пъстро изписано яйце. До финала стигна само за 58 секунди.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай