Първото сопрано на планетата

Първото сопрано на планетата | StandartNews.com

Стара Загора. Оперната прима Веселина Кацарова  ще открие фестивала на оперното и балетно изкуство родния си град. Концертът, с който ще стартира традиционният музикален форум ще се проведе идния вторник в залата на Старозагорската опера. Под акомпанимента на симфоничния оркестър на Българското национално радио, с диригент Емил Табаков, звездата ще изпълни оперни арии и творби от Росини, Верди, Сен-Санс, Чилеа и други.

Старозагорката ще стъпи на възстановената сцена на оперния театър в родния си град след цели 22 години, припомнят домакините на фестивала. През миналата седмица забележителната Веселина Кацарова пя в Европарламента на вечер, посветена на България, Розовата долина и родната Стара Загора, и предизвика истински фурор.

Графикът на смятаната за сопрано №1 на планетата певица за цялата 2013-та е пълен и затова всяко нейно гостуване у нас е музикално събитие. Според музикалната критика Кацарова пее в 60-70 спектакъла годишно и е постоянен гост на Виенската опера, Лондонската "Ковънт Гардън", Миланската "Ла Скала", "Метрополитен опера" в Ню Йорк. Любимка е на диригенти светила като Колин Дейвис, Рикардо Мути, Зубин Мета, Даниел Баренбойм.

В забележителния си оперен репертоар звездата има над 50 роли. Веселина живее от години в Цюрих, Швейцария, заедно със съпруга си, известен банкер, и сина си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай