Първо класиране за детските градини в София

Първо класиране за детските градини в София | StandartNews.com

София. Днес се извършва първо генерално класиране за приема в детските градини в столицата за учебната година, която започва през септември. До днес общинарите проверяват дали децата покриват нужните критерии, за да посещават детско заведение. Системата за кандидатстване беше заключена вчера, а резултатите ще бъдат оповестени в събота, 10 май.

До днес трябва да бъде извършена проверка относно коректността на заявените социален критерий 8, допълнителен критерий 4 за ОДЗ/ЦДГ и допълнителен критерий 5 за СДЯ, поясниха от Столична община. При установяване на некоректно заявени данни съобразно изискванията на критериите, предимствата ще бъдат премахнати и ще бъдат изпратени съобщения до родителите.

Не всички класирани деца ще бъдат записани на детска градина и надпреварата продължава в следващите класирания. Миналата година извън системата са останали 4 000 момчета и момичета. Очаква се до края на годината да бъдат открити пет нови детски градини. Осигурено е финансиране и за още шест детски градини за 6 млн. лева от държавния регионален фонд.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай