Парк ще харчи по-малко ток

Парк ще харчи по-малко ток | StandartNews.com

Благоевград. Модерно парково осветление е най-новата придобивка на любимото място за отдих на благоевградчани – парк „Бачиново". От няколко дни се правят проби на осветителната система, които са част от експерименталната експлоатация на съоръжението.

Специалното в нея е, че са подбрани осветителни тела, тип „глобус", които освен алеите, осветяват и част от прилежащата растителност, като по този начин създават приятна за почивка атмосфера. Енергоспестяващата система е изградена по цялата обиколка на езерото и пешеходните алеи, .

Новоизградената осветителна инфраструктура в парк „Бачиново" е само част от ремонтийе и възстановителнийе дейности по уличното осветление в Благоевград. Изградено и обновено е то и на улиците „Антим I", „Петко Д. Петков", „Илинден" (от ул. „В.Левски" до ул. „Д. Груев"), както и в района на Гражданска защита в квартал „Струмско". В момента специалистите работят и по осветлението на входа на града, до светофарните уредби на I учебен корпус на Югозападния университет „Неофит Рилски".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай