Париж преоткрива Казанлък в дните на изложбата в Лувъра

Париж преоткрива Казанлък в дните на изложбата в Лувъра | StandartNews.com

Стара Загора. В дните преди откриването но уникалната българска изложба на тракийските съкровища в Лувъра през април Казанлък ще бъде представен на френската общественост на тържествена вечер в българското посолство. Това стана ясно при днешната среща между кмета на Казанлък Галина Стоянова и Давид Вейзман, културен аташе на Френското посолство у нас.

На гостите ще бъде показан документален филм за Долина на розите и тракийските царе, от която са значителна част от артефактите в експозицията в Лувъра. Ще бъде подредена и фотоизложба с художествени пана със забележителности на Казанлък и региона.

Тържествената вечер ще бъде оцветена и от тракийските песни и ритми. По подобен начин Градът на розите в Париж вече бе презентиран и в други европейски столици - Лондон, Брюксел и Берн, припомнят от общината.

В голямата бизнес-среща между Франция и България, организирана от „Бизнес Франс" и Министерството на икономиката, която ще съпътства изложбата в Лувъра, ще участват и представители на казанлъшкия бизнес, стана ясно още от днешната визита на френския културен аташе Давид Вейзман.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай