Палят мерцедес и бутик преди визита на Цветанов

Няма връзка между палежите

Палят мерцедес и бутик преди визита на Цветанов | StandartNews.com

Благоевград. Два умишлени палежа на лек автомобил „Мерцедес” и на бутик за дрехи в центъра на Благоевград вдигнаха на крак полиция и пожарна. Инцидентите са регистрирани само в рамките на половин час. Това се случва около 7 часа преди визитата на вицепремиера и вътрешен министър Цветан Цветанов в областния център, където ще се проведе заседание на Националната комисия за борба с трафика на хора.

Най-напред лумнал в пламъци мерцедеса на 26-годишния благоевградчанин Ивайло Х. Въпреки намесата на огнеборците, возилото е изпепелено от огъня. Сигнал за пожара е подаден в 02,40 часа през нощта в четвъртък. Колата била паркирана пред дома на собственика на улица „Цанко Церковски”, близо до градския стадион. Екипът пожарникари още гасял автомобила, когато в 03,10 часа е получен втори сигнал за огнено бедствие. В центъра на града, на търговската улица „Тодор Александров” №22 пламнал бутик за маркови дрехи с площ около 50 квадратни метра. „Две пожарни са реагирали на сигнала. Унищожена е стоката, но са спасени жилищата над търговския обект. Обгоряля е дограмата на етажа над магазина. Огнената стихия е потушена бързо, по-бавно е с разчистването и огледа. Няма пострадали хора и при двата инцидента, но са нанесени сериозни материални щети”, уточни шефът на РЗ ПБЗН Георги Пармаков. „И в двата случая става въпрос за умишлен палеж. Засега нямаме данни за връзка между двата инцидента. Но продължаваме да работим, за да установим вида на използваната запалителна течност. Бутикът и автомобилът не са собственост на едно и също лице”, заяви директорът на ОД МВР-Благоевград комисар Георги Костов.

За палежа на магазина има свидетел - продавачка в павилион от другата страна на търговската улица. Чул се силен гръм, помещението пламнало, а непознат мъж хукнал да бяга по улица „Петко Д. Петков”. На съседния магазин за обувки е счупена витрината. Бутикът се ползва под наем, помещението е собственост на благоевградската фамилия Шимбови. Преди да се превърне в бутик за дрехи и магазин за обувки, помещението бе кафе-бар "Диана-7".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Автор Рени
Коментирай