Паднало дърво потроши коли, собственост на община Исперих

Паднало дърво потроши коли, собственост на община Исперих | StandartNews.com

Разград. Буря, вилняла късно вечерта в събота, потроши два автомобила, собственост на община Исперих. Силният вятър съборил клони на дърво в двора на кметството, под което били паркирани два шевролета, използвани от местната управа.

Още не е ясен размерът на щетите. Проверява се и защо опасните клони са били оставени да висят безпрепятствено на метри от кабинета на градоначалника.

Повече от месец Исперих няма действащ кмет и общината е оставена на ръчно управление, без да е ясно кой точно държи кормилото на властта там .В началото на април титулярът Бейсим Басри бе арестуван по обвинение в опит за убийство. Часове преди задържането си той упълномощил една от заместничките си, да поеме временно функциите му. Общинският съвет обаче я лиши от доверие и възложи отговорностите на друг заместник. След като той влезе в болница, властта бе делегирана на трети заместник.

Лишената от права заместничка обаче обжалва решението на общинарите. В момента кметският кабинет в Исперих е запечатан по нареждане на председателя на общинския съвет Гюнай Хюсмен, който е бивш градоначалник. Чака се решението на Административния съд в Разград, който ще трябва да определи кой да управлява Исперих, докато кметът Басри е клиент на прокуратурата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай