Отрупаха паметник с венци и цветя в празничния ден

Отрупаха паметник с венци и цветя в празничния ден | StandartNews.com

Граждани и политици почетоха в Благоевград 107 години от обявяването на Независимостта на България. С церемония по полагане на венци и цветя пред Паметната плоча на площад „Георги Измирлиев" бяха почетени загиналите воини, дали живота си за обединението на страната. Независимостта на България е провъзгласена с Манифест на 22 септември 1908 година в църквата "Св. четиридесет мъченици" в старопрестолния град Търново.

Част от Манифеста, подписан от цар Фердинанд, бе прочетена и в Благоевград. Цветя в знак на почит и уважение към делото на предците ни положиха кметът Атанас Камбитов, председателят на общинския съвет Радослав Тасков, депутатът Даниела Савеклиева, политици, общественици и граждани.

„България е независима държава във всички аспекти. Независимостта е логично продължение на обединението и, може би, всички ние трябва да се поучим от духа на тези българи и да милеем за страната така, както те са го направили", каза още Камбитов. Той пожела на съгражданите си да са живи и здрави, както и да бъдат достойни граждани на родината си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай