Откриха плажа на Иракли предсрочно

Откриха плажа на Иракли предсрочно | StandartNews.com

Бургас. Плаж "Река Вая", който се намира в местността Иракли бе открит предсрочно в петък. Ивицата вече е охраняема и безопасна за плажуващите.

Поставени са всички плажни екстри, включително чадърите и шезлонгите. За спокойствието на туристите се грижат петима спасители, които патрулират от петък по цялата ивица. Те ще патрулират всеки ден от 8 до 18 часа. Поставена и флаговата сигнализация, която предупреждава летовниците дали морето е безопасно за къпане. Плажът на Иракли бе открит точно девет дни преди старта на официалния туристически сезон. На 1 юни спасителите ще бъдат увеличени и вече в пълен състав, според изискванията. Засега плажът на Иракли е единственият, който вече приема подранилите летовници. Ивиците имат още десетина дни срок, за да бъдат почистени и приведени в бойна готовност. На 1 юни всички концесионери са длъжни да открият сезона и да осигурят необходимия брой спасители.

Плаж Вая на Иракли и този сезон ще бъде най-спокойното място за почивка. Фирмата-концесионер и това лято е решила да не допуска джетове и други моторни водни аткракциони с оглед по-голямабезопасност на туристите. Над 55 % от ивицата ще бъде безплатна и свободна за разполагане на хавлии.

Цените за чадър и шезлонг остават същите като миналогодишните - 6 лв на екстра.

Въпреки, че летовниците все още се броят на пръсти, на Иракли вече работи медицински пункт с реаниматор и линейка. Монтирани са душове, тоалетни и санитарен възел за трудноподвижни туристи. За хората с увреждания е осигурен и подход към пясъка,както и безплатни чадъри. За феновете на спорта има игрище за футбол и волейбол. Три заведения ще предлагат през жегите разхладителни напитки и богато меню от морски деликатеси.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай