Осем ранени при удар на микробус в дърво

Осем ранени при удар на микробус в дърво | StandartNews.com

Благоевград. Осем души пострадаха, след като микробус „Мерцедес Вито" поднесе на заснежения булевард „Св. Димитър Солунски" в Благоевград и се заби в дърво.

Всички са транспортирани в Спешно – приемно отделение на благоевградската болница. По-тежко са пострадали двама от пътниците, които са с травми на главите. Останалите пострадали са с контузии и съмнения за счупвания. В буса са пътували работници на месопреработвателна фирма.

Возилото се е движило с несъобразена скорост към гарата, уточниха от полицията в областния център. Пътният инцидент стана към 04,20 часа тази сутрин. Взета е кръвна проба за алкохол на шофьора на буса.

Пътни полицаи извършиха оглед на местопроизшествието. По случая е образувано досъдебно производство.

Уточнение от полицейския бюлетин за катастрофата :

Около 04:15 часа е станала катастрофата. Микробус „Мерцедес", управляван от 52-годишния В.М. от Благоевград, се блъснал в крайпътно дърво. Вътре са пътували 9 души. По-сериозно, но без опасност за живота, са пострадали шофьорът на буса и трима от пътниците - Х.Х., на 39 г., И.Р., на 40 г., двамата от Благоевград, и Г.С., на 50 г. от Бобошево. Те са настанени за лечение в МБАЛ - Благоевград.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай