Опашки за карти вместо за билети

Опашки за карти вместо за билети | StandartNews.com

Скандали за ресто в софийските рейсове заради новата цена на талоните

Опашки за абонаментни карти се извиха пред гишетата по спирките в София днес. В първия ден на по-скъпото билетче стана ясно, че столичани предпочитат да пътуват с тях вместо с талона от 1,60 лева. Над 4 хил. карти са издадени за последните два дни на май, съобщиха от Центъра за градска мобилност. Само за 31 май са продадени 2486, което е с 62% повече спрямо предния ден. Причината за огромния интерес е, че всички абонаментни карти запазват цените си, а пътуването с тях излиза под 50 ст. За последните дни са издадени 496 от новите годишни карти, отчетоха от ЦГМ. Тяхната цена беше намалена от 500 на 365 лв. "Две приятелки дупчат билетчета два пъти в месеца, но сега и те си купиха карти", нареждаше столичанка в рейс по линия 74. Нейна позната пък я репликира, че е редно като се вози човек, да си плаща, а не да се прави на тарикат.

В други от колите на градския транспорт пък течаха скандали между пътниците и шофьорите заради ресто. Хората се караха, тъй като си чакат 40 стотинки за билетчето, но част от водачите не са били подготвени с толкова дребни.

Заради големия интерес към картите много от пунктовете ще работят с удължено работно време, включително и в събота и неделя.

Въпреки очакванията за масови проверки в първия ден на по-скъпия блет от ЦГМ съобщиха, че засилено присъствие на контрольори няма. В същото време шефът на СОС Елен Герджиков съобщи, че до месец ще има повече контрольори по рисковите линии на градския транспорт. "Така ще се засили битката с гратисчиите в ромските квартали", каза той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай