Огромен къс скала падна върху микробус и рани трима

Огромен къс скала падна върху микробус и рани трима | StandartNews.com

Огромен къс скала падна върху микробус в Кресненското дефиле и едва не уби мъж и две жени. По чудо тримата са се отървали само с порезни рани, охлузвания и голяма уплаха. Инцидентът стана днес около 14.40 часа в участъка от международния път Е-79, който се ремонтира. В началото на март в района на Малкия тунел падна голямо свлачище, което блокира двете платна. Оттогава до момента се извършват укрепителни работи на ската и движението се отклонява по обходен път.

Микробус с монтанска регистрация обаче не се съобразил с променения маршрут. Водачът пренебрегнал подадената сигнализация от служител на пътноподдържащата фирма, който регулирал трафика. Вместо да изчака, за да премине по обходната отсечка, шофьорът натиснал газта и потеглил по затворения участък, където по това време строителна техника извършвала обрушване.

В същия момент скален къс се отчупил и се стоварил върху микробуса. „Нямам представа защо този шофьор не се е подчинил на подадения му сигнал, нито пък се е съобразил с пътната маркировка. За късмет няма тежко ранени", каза Методи Бачев, един от собствениците на фирмата, която работи по укрепването на ската. При инцидента е пострадал 27-г. годишният водач, който е приет в Спешно - приемно отделение с наранявания на лицето от счупените стъкла на возилото. Двете пътуващи в автомобила жени пък са получили порезни рани по ръцете. Те няма да бъдат хоспитализирани, в хирургично отделение ще остане само шофьорът. Няма опасност за живота му. Нанесени са сериозни материални щети на буса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай