Одобриха три фирми за разкрасяване на Габрово

Одобриха три фирми за разкрасяване на Габрово | StandartNews.com

Габрово. Три фирми ще разкрасяват Габрово по проекта за изграждане на привлекателна, достъпна и зелена градска среда.

Реконструкцията на кръстовищата ще прави ДЗЗД „Градска среда-Пътстрой". Строително-монтажните работи предвиждат изграждане на кръгово движение с повдигнат остров и поставяне на цветни павета. Реализацията на кръстовището ще започне през пролетта на следващата година. Дейностите включват и оформяне на паркоместа, полагане на пътни знаци и на стълбове за тролейбусна мрежа. По този начин ще се оформи красива зелена зона от поликлиниката до хотел „Балкан". Кътове за отдих, парково осветление и система за видеонаблюдение също ще бъдат изградени. Общата стойност на строителството е 1 199 533, 44 лв. с ДДС, а срокът за изпълнение – 354 календарни дни.

Реконструкцията на ул. „Софроний Врачански" , Централна градска част - Изток" и „Благоустрояване на Централна градска част" ще се реализира от ДЗЗД „Лимк". Априловата чешма ще бъде демонтирана и върната на автентичното й място, а чешмата Гунин кладенец – реставрирана. Стойността на строително-монтажните работи е 3 184 226, 27 лв. с ДДС. Срокът за реализация е 359 календарни дни.

За изпълнител на третата обособена позиция „Благоустрояване на парк „Маркотея" – гр. Габрово" е избрано софийското дружество „Екса" АД. Паркът, в който не са влагани инвестиции повече от 20 години, ще бъде изцяло осъвременен и реконструиран. Стойността на всички дейности 1 965 404, 86 лв. с ДДС, а срокът за изпълнение е 360 календарни дни. Финансирането на проекта е по схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Зелена и достъпна градска среда", Приоритетна ос 1 „Устойчиво и интегрирано градско развитие", Операция 1.4. „Подобряване на физическата среда и превенция на риска" на Оперативна програма „Регионално развитие" 2007 – 2013, съобщиха от общината.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай