Очакват опашки от мераклии за държавни земеделски земи

Очакват опашки от мераклии за държавни земеделски земи | StandartNews.com

Благоевград. Днес изтича крайният срок за подаване на заявления за участие в търговете за продажба на земеделски земи от държавния поземлен фонд.

В Областна служба „Земеделие и гори” в Благоевград очакват да се образуват опашки от мераклии да получат такива терени. По традиция българинът чака последния момент, за да гони интереса си, твърдят експерти. В кампанията по прием на заявления не е отчетен голям интерес за участие в търговете. Но се смята, че днес броят на желаещите да подадат заявления ще нарасне значително.

Общо 1301 декара земеделски земи в област Благоевград от държавния поземлен фонд ще бъдат продадени в рамките на националния търгове за продажба на земеделски земи от държавния поземлен фонд на притежатели на поименни компенсационни бонове на територията на цялата страна. В по-голямата си част това са необработваеми земи, които в предишни периоди са били предлагани за отдаване под аренда, но не е проявяван интерес към тях, обясни шефът на „земеделие и гори” в Пиринския край Кирил Укев.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай