Общини събират пари за сираци и болни деца

Общини събират пари за сираци и болни деца | StandartNews.com

Благоевград. Двете малки общини в Неврокопския край Сатовча и Гърмен не забравиха нуждаещите се в навечерието на коледните празници. Те проведоха различни инициативи с благотворителна цел. Тази година Община Сатовча организира в село Плетена бал за набиране на средства за деца с увреждания и за деца сираци.

„Правим го за четвърти път и съм възхитен от съпричастността, милосърдието и добрината на хората. Това ни мотивира да продължим тази благородна кауза. Първата година събрахме под 13 000 лв., а сега сумата е 25 390 лева. По 500 лева ще се дадат на абитуриентите. Останалите средства ще се разпределят по равно между 45 деца с трайни увреждания и 50 деца сираци", заяви кметът на общината Арбен Мименов. Средства могат да се даряват в определената за целта касичка в сградата на общината или в кметствата в другите населени места до 31 декември тази година.

За първи път и община Гърмен събра на благотворителен концерт за деца сираци под мотото „Да подадем ръка" жители, служители на институции, бизнесмени. В инициативата се включиха училища, детски градини и читалища. Децата предложиха направените от тях кулинарни изкушения и сувенири на специален Коледен базар. „Събрахме точно 6 080 лева. Надявам се, че има постъпили средства и по откритата за целта банкова сметка. Комисия ще разпредели по равно всички пари на 42 деца сираци в общината, които са на възраст до 18 г. Благодаря от сърце на всички дори хора, които участваха в тази кампания", каза общинският кмет на Гърмен Минка Капитанова.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай