Няма жител в критично положение в Кърджали

Няма жител в критично положение в Кърджали | StandartNews.com

Няма нито един болен жител на област Кърджали, който да е в критично положение. Това обявиха зам.-министрите на здравеопазването д-р Адам Персенски и д-р Ваньо Шарков, които пристигнаха в Кърджали.

Двамата посетиха Центъра за спешна медицинска помощ и дадоха изключително висока оценка на медиците от Центъра и неговите филиали в областта.„Екипите, ръководени от директора д-р Атанас Митков, пети ден газят високите преспи, за да спасяват човешки животи с риск за собствената си безопасност. Мога да кажа съвсем отговорно, че българските лекари са изключителни специалисти", коментира д- р Ваньо Шарков. Той обяви , че медиците от Спешната мощ в Кърджали ще бъдат наградени за проявено мъжество и висок професионализъм при екстремни условия.

От Кризисния щаб съобщиха, че продължава доставката на медикаменти за нуждаещи се – осигурени са инсулин за диабетик от с. Търносливка, животоспасяващо лекарство да сърддечноболна жена в с. Кукуряк, Кирковско,траснспортиран е човек на хемодиализа до болницата в Кърджали, оказана е и помощ на родилка от квартал на Ардино.

Зам.-министрите на здравеопазването д-р Адам Персенски и д-р Ваньо Шарков съобщиха, че Министерството на здравеопазването ще търси възможности за купуването до края на 2015 г. на нови високопроходими машини за нуждите на Спешна помощ в страната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай