Няма опасност за населението в Елхово

Няма опасност за населението в Елхово | StandartNews.com

Ямбол. Към момента няма опасност за населението на Елхово. Не се налага евакуация. Това заяви пред журналисти в Елхово областният управител на Ямбол Димитър Иванов.

От сутринта във вторник той бе в градчето, където се предполага, че наводненията ще предизвикат евакуация на хора. По-рано сутринта това бе обявено и от министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова. Кметът на Елхово Петър Киров каза, че няма евакуация, само две семейства доброволно са отишли при свои близки. Около 15 часа нивото на Тунджа достигна 405 см. За сравнение по време на голямото наводнение през декември миналата година, нивото на реката достигна 436 см. В момента е наводнен градският парк и някои мазета на къщи. Наводненията в мазетата обаче са следствие на повишаване нивото на подпочвените води. Така е и в Ямбол, където имаме подобни наводнения в квартал "Каргона", обясниха от Гражданска защита.

И в Ямбол, и в Елхово няма обявено бедствено положение. Ситуацията се следи от екипи на Гражданска защита, полицията, армията и Бърза помощ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай