Няма да вдигат данъците на болярите

Няма да вдигат данъците на болярите | StandartNews.com

Велико Търново. През следващата година данъчната тежест за гражданските и юридическите лица няма да бъде увеличавана, каза зам.-кметът на Община Велико Търново Снежана Данева.

„Не можем да натоварим населението с нов вид данъчна тежест или с нов вид такса", 52 080 128 лева е общата финансова рамка на проекта на Бюджет 2014 година на община Велико Търново, стана ясно по време на общественото обсъждане на финансовата рамка за следващата година. Целият размер на предвидения бюджет е 52 080 128 лева. Приходите и разходите за делегирани от държавата дейности са в размер на 25 958 796 лева, а приходите и разходите за делегираните от държавата дейности, дофинансирани с местни приходи са в размер на 26 121 332 лева. Снежана Данева отбеляза, че Община Велико Търново е приключила голяма част то проектите, които изпълнява в този програмен период на Европейския съюз.

Предстои влизането в следващия програмен период. Поради тази причина местната администрация е заложила в Бюджет 2014 година поемането на дълг от Фонд ФЛАГ в размер на 10 милиона лева. През следващата година Общината ще продължи да покрива и дългосрочния дълг в размер на 2,4 милиона лева към банкови институции, който бе одобрен от Общински съвет - Велико Търново.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай