Няколко хиляди в битка за едно работно място

Няколко хиляди в битка за едно работно място | StandartNews.com

Стара Загора. Няколко хиляди кандидати са атакували обявените свободни позиции от турския холдинг БЕЛ в Стара Загора. От тях са били избрани 45 работници и служители за новото предприятие. Това разкри Петя Петкова, шеф на консултантската фирма, която е оценявала и подбирала работниците и служителите. Заводът ще произвежда тубички от алуминиево фолио за фармацевтичната и парфюмерийна промишленост  и до края на годината щели да бъдат назначени още 50-ина души.

Безработицата в региона наистина е голяма, но от турският холдинг бяха поставили и редица допълнителни условия, поясни Петкова. Така от един оператор на поточната линия освен средно образование се изисквали знания и умения по електроника, електротехника, пневматика. Идеята били при екстрени или непредвидени ситуации операторът да се прояви и като механик или електротехник.

От турският холдинг, който доскоро имал в структурата си и фирма за подбор и управление на човешките ресурси, особено държали на мотивацията на работниците и служителите. „Нищо не може да се очаква от човек, който казва: „Все ми е едно какво ще работя, само да дават пари”, дава пример Петкова.

Според нея битката на пазара на труда ще става все по-ожесточена и по-голям шанс  ще имат мотивираните кандидати, с по-широки знания и интереси.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай