Новият сезон по плажен волейбол бе открит в Смолян

Новият сезон по плажен волейбол бе открит в Смолян  | StandartNews.com

Смолян. Стартира новият сеозн по плажен волейбол „Smolyan beach open 2013". Смолян е домакин на първия кръг на Националната верига по плажен волейбол за мъже и жени. Това съобщава зам.-кметът на града Марин Захариев. Турнирът се организира от Община Смолян, с подкрепата на секция "Плажен волейбол" в Българска федерация по волейбол.

Турнирът ще се проведе от 21 до 23 юни. За целта е изградено специално игрище с пясък на Амфитеатъра на Новия център. На мястото е изсипан 300 тона фин пясък, обясниха от Смолянската община. Играчите ще се състезават между 9 и 20 часа.

В основната схема на турнира ще участват 12 мъжки и 12 дамски двойки. Те ще разпределят помежду си награден фонд от 9000 лева и предметни награди за 500 лв. Финалите и официалното награждаване ще се състоят на 23 юни от 15.00 ч.

"Освен че ще бъде атракция за публиката и добра реклама за града ни, турнирът ще привлече и гости, и туристи в местните хотели, което е чисто икономическия ефект като плюс за Смолян", коментира кметът Николай Мелемов за smolyandnes.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай