Нова година – нов проект в Разлог

Нова година – нов проект в Разлог | StandartNews.com

Разлог. Община Разлог започна новата година с одобрен за финансиране проект на стойност 5 859 175 лева. Кметът Красимир Герчев подписа договор за безвъзмездно финансиране за подобряване на пътната и водопроводната инфраструктура в общината.

Проектът се финансира по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. и цели подобряване на мобилността на населението в града и селата Баня, Долно Драглище, Горно Драглище, Добърско. С реализацията му ще се повиши възможността за развитие на бизнеса в региона. Ще се извърши реконструкция и рехабилитация на изхода на Разлог за село Баня (2,3 км), на входа за село Баня (370 м), на пътя Баня - Долно Драглище – Горно Драглище (5,3 км). Ще се подменят съществуващите бордюри по цялата дължина на пътищата и ще се монтират в участъците, където липсват. Подменена ще бъде и цялата тротоарна настилка, където има такава като в участъците на входове за гаражи и подходи за промишлените предприятия ще се извърши понижение на бордюрите. Включва се още реконструкция на 1397 метра вътрешна водопроводна мрежа и 873 метра сградни отклонения на с. Горно Драглище и 1256,5 метра вътрешна водопроводна мрежа и 670 метра водопроводни отклонения на с. Долно Драглище.

Достъпът до качествени водоснабдителни услуги ще повиши жизнения стандарт на населението, а реконструираната мрежа ще намали загубите на вода.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай