Нова драма с болницата в Оряхово, градът изтръпна

Нова драма с болницата в Оряхово, градът изтръпна | StandartNews.com

Съдбата на болницата в Оряхово виси на косъм заради лиценз на специализирана техника, научи „Конкурент". Както е известно, тя вече беше затваряна. След подаден сигнал от читател, че филиалът на МБАЛ „Христо Ботев" в крайдунавския град може да спре да функционира, потърсен за коментар беше директорът на болницата Светозар Луканов.

„Проверих документацията и случайно видях, че рентгенът няма действащ лиценз. При това положение не мога да подложа на риск пациентите и персоналът. Издал съм заповед за спиране на работата с машината", обясни директорът на МБАЛ „Христо Ботев". Луканов бе категоричен, че ще се търси решение на проблема.

„В четвъртък имам среща с кмета на общината, с който ще разговаряме за евентуален изход от ситуацията", каза още той. "Конкурент" се свърза и с кмета на Оряхово Росен Добрев, който обясни, че синдикът на лечебното заведение лично го е уверил, че лицензът на рентгена е валиден до ноември 2015 г.

Новото разрешително трябва да се осигури от общината или от лечебното заведение. В противен случай филиалът няма как да функционира, тъй като работата е свързана със специализираната техника.

Докато се изясни казуса с документацията, болницата няма да работи. Жителите на общината са притеснени от изхода на ситуацията и дори не могат да си представят, че отново може да останат без лечебно заведение на територията на общината. Филиалът в Оряхово бе открит през 2012 г., след като старата болница фалира.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай