Нов палеж на кола в Сандански

Нов палеж на кола в Сандански | StandartNews.com

Благоевград. Пореден палеж на кола вдигна на крак полицията в Сандански. Този път жертва на злосторници е лек автомобил „БМВ 523 И", който лумнал в пламъци към 04,50 часа в петък. Веднага е подаден сигнал на телефон 112 за огнения инцидент. Возилото е било паркирано пред дома на собственика му в курортния град. Изпратеният екип на РС ПБЗН - Сандански е потушил огнената стихия. Установено е, че е обгорял целият преден кош на беемвето. Засегнат е и паркираният в непосредствена близост лек автомобил „Мерцедес ЦЛК 200", като е обгоряла задната му лява част. Извършен е оглед на мястото на инцидента. По случая е образувано досъдебно производство. Полицията работи по разкриването на умишления палеж.

След кратко затишие отново е регистриран палеж на кола в Пиринско. Най-много тези престъпления бяха през януари. В Благоевград тогава бе опожарен автомобил "Сузуки Гранд Витара" на паркинга зад един от блоковете на улица „Иван Шишман". Той бе запален в предната му част. Изгоря двигателният отсек. Купето не бе засегнато.

На 10 януари на улица „Дунав" в областния център около 01:50 часа бе предизвикан пожар в лек автомобил „Опел Сигнум". Изгоря купето на автомобила, като бе засегната и част от двигателя. На 14 януари през нощта, около 01:35 часа, на улица "Одрин" в Сандански изгоря напълно лек автомобил „Фолксваген Голф". На 9 януари пак в курортния град бе драсната клечката на „Пежо", паркирано на улица "Любен Каравелов" в курортния град. Вследствие на огнената стихия обгоряха преден десен калник, предна дясна гума и целият двигателен отсек на автомобила, който е собственост на криминално проявен мъж от Сандански. За последните 4-5 месеца близо 15 автомобила горяха в Пиринския край. Най-много са умишлените палежи в Благоевград и Сандански. Засега няма официална информация дали поне един от тях е разкрит и е заловен извършителят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай