Недоволство срещу новия шеф на РИОСВ Стара Загора

Недоволство срещу новия шеф на РИОСВ Стара Загора | StandartNews.com

Стара Загора. „Калинка" кацна на директорското място в старозагордката РИОСВ, алармираха възмутени служители в инспекцията. Новата шефка Мария Христова досега е била експерт в отдел „Човешки ресурси" и победила в конкурса безапелационно бившите шефове на екоиснпекцията, – досегашния, Нанчо Видев, и бившия - Пенка Начева, и двамата с над 20-годишен експертен опит.

Справката в Техническия университет е показала повече от съмнителното дипломиране на Христова. До 17 декември нейния статус на студентка е бил – прекъснала, със странни обрати на следването. Мария Христова се е записала във вуза през 2002 г., но е заверила първия семестър едва през март 2003 г. Записала втория семестър през есента на същата година, но го е заверила чак след 5 години – през април 2008 г. Тогава е записала и третия семестър.

Дипломата и обаче е издадена на 14.05.2004 година, явно със стара дата след като случаят със съмнителното и висше образование стига до Министерството на околната среда и водите и вуза. Министър Искра Михайлова незабавно издава заповед за назначаването на Мария Христова, за да изпревари разрастващия скандал.

Според колегите и новата шефка се явила на конкурса като кандидат на една от управляващите партии – ДПС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай