Наше момиче е пътешественик №1 в света

Наше момиче е пътешественик №1 в света | StandartNews.com

Габрово. Габровката Надежда Савова е обявена от National Geographic в САЩ за Пътешественик на годината. Българката в момента учи в пристънския университет "Културна антропология". Номинацията за престижната класация нашето момиче получило тази година чрез читателска анкета. Критерият бил за хора, изследващи света със страст и цел. Пътуванията в далечни страни и съприкосновението с непознати култури не е само трупане на впечатления, но и път към себе си и осъзнаване на единството между хората, което често се материализира по формата на хляб.

В Габраво пътешественичката  е основала  "Хлебна къща -Свети Христофор", водена от твърдението на учените, че да правиш сам своя хляб е първата стъпка към устойчив начин на живот. На базата на това твърдение, Движението ХЛЕБНО/BREAD Movement организира общностни месения на хляб като приятна, забавна, обединяваща и творческа дейност, която стимулира мисленето и местната самоорганизация. То мотивира и свързва хора и институции от цял свят да организират колективни месения на хляб, които да се съчетаят с дискусии и изработване на планове за местно и национално устойчиво екологично развитие.

Читателите на Нешънъл Джеографик са над 40 милиона във всички страни по света, а международният телевизионен канал се гледа от над 230 милиона домакинства на 27 езика в 163 държави. Националното Географско Дружество на САЩ, което е издател на списанието, е организация с нестопанска цел.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай