Наш Остап Бендер се цани срещу $25 хил. в Русия

Васил Самарски се е забъркал в шумен скандал в град Толиати

Наш Остап Бендер се цани срещу $25 хил. в Русия | StandartNews.com

Стара Загора. Бившият председател на общинския съвет в Казанлък Васил Самарски се е забъркал в шумен скандал в руския град Толиати. Това съобщи казанлъшката кметица Галина Стоянова след завръщането си от побратимения град на Волга тези дни. Малко след като загуби изборите за кмет миналата есен, Самарски, който тогава бе и общински лидер на БСП в Града на розите, изчезна мистериозно. След това там се заговори се, че е станал "голяма клечка" в Толиати и едва ли не ще се мести да живее там. Истината се оказала като в оня виц за японските компютри и българските компоти.

Според руските медии Самарски е имал предложение да бъде назначен като икономически консултант в общинския театър "Колесо" в Толиати със заплата 110 хил. рубли /около 3 хил. щатски долара/. Но поради сложните процедури за назначаването на чужденец на работа с тогавашната шефка на театъра Наталия Дроздова решили да сключат договор за поръчка. Икономистът Самарски трябвало да разработи концепция за международен театрален фестивал в Толиати. Вече срещу 771 хил. долара около 25 хил. щатски долара/. Странният договор първо надушили руските медии, а скандалът се пренесъл и в новата градска управа и местния парламент.

Новата шефка на театър "Колесо" е предложила на Самарски договорът да бъде прекратен по взаимно съгласие. Трупата имала дългове над 1 млн. рубли, а на всичкото отгоре била и с дългогодишен опит в организацията на подобни фестивали. В своя отговор до медиите и ръководството на театъра, разпространен и в Интернет, Самарски се е развихрил като един истински Остап Бендер. Пита кой е позволил да се огласява неговия "конфиденциален договор" с театър. Брани бившата театрална шефка, която била незаменима. Поучава толиатинци как да си оправят театъра, дори предлага да станел държавен. А колкото до 25-те хиляди долара според него в Европа щели да се изсмеят на подобен хонорар за такава "сериозна" разработка, която между впрочем още не била готова, а той трябвало да я предаде до март идната година.

Кметът на Толиати Сергей Андреев, депутати от Думата, журналисти настойчиво ни питаха кой е тоя Самарски, описа конфуза на официалната казанлъшка делегация в Толиати казанлъшката кметица Стоянова. На нарочен брифинг в сряда тя предостави всички публикации в руските медии по случая "Самарски".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай