Наложиха запор на имоти и коли на ромски клан

Наложиха запор на имоти и коли на ромски клан | StandartNews.com

Плевен. Наложен е запор на имотите и лимузините на ромската фамилия Маринови от Долни Дъбник, които ще бъдат съдена за пране на пари, прехвърлени у нас от окупираните палестински територии. Повдигнати са още обвинения и срещу две жени от клана, които трябва да внесат по 20 хил. лева гаранция.

В ареста в началото на годината бяха задържани 48-годишният Иван Маринов и синовете му Станьо и Горан. Според прокуратурата те са получили от чужбина 2 150 000 щатски долара за 5 г. Смята се, че огромната сума е придобита с измама.

Окръжният съд потвърди мерките за неотклонение на допълнително привлечените като обвиняеми за участие в аферата Иванка, съпруга на Иван Маринов, и Елисавета, негова дъщеря. Предстои една от тях да бъде обвинена и в измама. Засега за източник на баснословната сума се сочи нерегламентиран бизнес на врачка от фамилията.

Маринови са заплашени от конфискации на имуществото и присъди до 15 г. затвор, ако това бъде доказано в съда. Според Върбан Маринов – брат на Иван, милионите са дарени от щедри чужденци за лечение на племенниците му, които по рождение са в различна степен слепи.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай