Наградиха отличниците на Варна

Наградиха отличниците на Варна  | StandartNews.com

Двамата зрелостници от Варна са удостоени с почетното отличие „Национална диплома" на Министерството на образованието. Преслава Енева, възпитаник на IV ЕГ „Фредерик Жолио – Кюри", и Герасим Велчев – от МГ „Д-р Петър Берон", са част от групата на пълни отличници в страната – общо 14 души.

Днес младежите бяха приветствани в областната управа от Стоян Пасев, областен управител на Варна, Пейчо Пейчев – зам.-кмет на Община Варна, Венцеслава Генова – началник на Регионалния инспекторат на МОН.

„За мен е чест да Ви наградя в навечерието на празника на Варна за отличните успехи, които сте постигнали досега. Благодаря Ви, че сте част от успешното младо лице на морската столица. Неслучаен е фактът, че Варна е единственият български град, избран за Европейска младежка столица през 2017 година – заради духа, енергията и постиженията на своите млади хора", обърна се към зрелостниците Пейчо Пейчев. От името на кмета на Варна Иван Портних той им връчи плакети и парични награди. Учениците бяха удостоени с призове от областния управител, а Венцеслава Генова им предостави дипломите.

Почетното отличие „Национална диплома" се присъжда за общ успех от дипломата за средно образование отличен (6.00) и за изявени способности в областта на науката, техниката, културата и спорта.

Ученичката от IV ЕГ „Фредерик Жолио – Кюри" - Преслава Емил Енева, има постигнат общ успех от дипломата за средно образование – отличен 6.00. Тя е лауреат на националната олимпиада по френски език – XII-ти клас, и е класирана на първо място в националната олимпиада по френски език в XI-ти клас.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай