Над 150 души посетиха трудовата борса в Кърджали

Над 150 души посетиха трудовата борса в Кърджали | StandartNews.com

Кърджали. Над 150 безработни в Кърджали посетиха трудовата борса. Голяма част от желаещите среща с работодателите бяха металурзи от ОЦК.

„Поканихме около 20 фирми и сме удовлетворени, че много от тях се отзоваха", каза директорът на Дирекция „Бюро по труда" Валентин Грудев. Той обясни, че формата на пряк контакт се посреща много добре както от работодателите, така и от безработните.

Свои щандове на трудовата борса бяха отворили фирми от различни сектори – машиностроене, каучуково производство, мебелна и текстилна промишленост, ресторантьорски и хотелиерски бизнес, застраховане. Наред с големите предприятия като „Теклас България"АД, „Дофи"ООД, „Техноинженеринг"АД, представители бяха изпратили и по-малки - „Меаца"ЕООД, „Шенел"ЕТ, „Бутер" ЕТ. С оферти се представиха също Областен военен отдел и Общинско предприятие „Обредни дейности".

32-годишният Берхан Юсеин от съседното на Кърджали село Петлино със 7 години стаж в ОЦК успя да мине първи през щанда на фирма „Теклас България" и сподели, че е поканен за интервю след седмица. Мюжгян Ариф на 20 години сподели, че откакто е завършила преди две години не е работила, защото навсякъде й искат стаж. „От „Меаца" наемат персонал за новия хотел и ме поканиха.Това е един шанс за мен", каза радостно момичето. Безработна жена на средна възраст, с висше икономическо образование, нямаше надежда, че ще намери работа по специалността си. „След две години стоене вкъщи съм готова да започна и като хигиенист", коментира тя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай