Моят град! Морска перла привлича с ново чудо (СНИМКИ)

Невиждана у нас атракция сред вълните

Моят град! Морска перла привлича с ново чудо (СНИМКИ) | StandartNews.com

Наша морска перла се превръща в невиждана атракция за туристите. Те ще могат да се насладят на цветен и музикален фонтан в морето, който ще рисува водни сцени.

ВИЖ ОЩЕ: Уникална промяна в Куполната гробница. Чудото на звука (СНИМКИ)

Първото по рода си уникално съоръжение у нас ще е в Поморие - древният град, който е прочут в цяла Европа с единствената куполна гробница. Наскоро тя се сдоби със специална светлинно-звукова система, която я прави още по-привлекателна.  

Кметът на Поморие Иван Алексиев подписа договор за финансиране изграждането на фонтана. Той ще бъде монтиран още в предстоящия туристически сезон.

Чрез иновативна система от ефекти, посредством съвременни енергоефективни решения за водна, светлинна и звукова архитектура през деня фонтанът ще работи в режим на динамични водни фигури с различна височина, които ще оформят водни сцени с минимум 2 работни програми, избрани автоматично според скоростта на вятъра. В определени дни от седмицата, след залез слънце, ще има програма от минимум 5 броя мелодии с изготвена по тях светлинна и водна хореография.

Съоръжението – плаващ понтон ще бъде закотвено на 25 м от брега в морето, до крайбрежната и пешеходна алея, успоредно на бул. „П. К. Яворов“. През зимните месеци ще се съхранява извън морето.

Проектът се финансира от Програма за морско дело и рибарство 2014-2020.

Поморие е част от националната кампания на "Стандарт" "Моят град - 10 причини за гордост". С нея медията ни обикаля България вече 5 години, за да представя преобразяването на градовете и да отличава младите таланти в тях. Античната куполна гробница в морската ни перла пък вече 13 години е неизменна част от най-голямата национална кампания за опазване на културно-историческото наследство у нас - "Чудесата на България".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай