Мобилизират Видин за спасение на младо момиче

Мобилизират Видин за спасение на младо момиче | StandartNews.com

Видин. Дарителска акция за спасяването на 23-годишната Радислава Василева започна във Видин. Началото и поставиха кметът Герго Гергов и председателят на общинския съвет Пламен Трифонов. Двамата дадоха по 500 лв. лични средства и призоваха съгражданите си да се присъединят към инициативата. В четвъртък граждански движения свикват митинг в центъра на града, на който ще призоват видинчани да помогнат на Радислава.

Радислава Василева страда от болестта на футболиста Стилиян Петров – миелоидна левкемия. Открита е преди 2 години. Досегашното лечение не е достатъчно, предстои и костно-мозъчна трансплантация. У нас лекарите не се наемат да я направят, затова е насочена към университетска клинина в град Дрезден, Германия. Цената на операцията там е 167 000 евро. 92 000 евро младата жена получава от фонда за трансплантации. Останалите средства – 150 000 лв., трябва да бъдат събрани за кратко време.

Има шанс за спасението на Радислава, споделиха родителите и Маринела и Мирослав Иванови. За събирането на средствата общината предоставя възможностите на фестивала си „Дунавски вълни", който тече в момента. На 19 юли, когато е концертът на рок-групата „Диви ягоди" от Босна и Херцеговина, тя поставя урни за пари. Очаква се музикалното събитие да привлече публика от цяла Северозападна България и от Румъния и Сърбия.

Всеки, който иска да помогне на Радислава, може да изпрати есемес с текст DMS RADI на номер 17 777. Специални сметки в лева и в евро са открити и в Първа инвестиционна банка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай