Метростанцията до летището е почти изградена

Метростанцията до летището е почти изградена | StandartNews.com

София. Една година преди приключването на строителството на метрото до летището, изграждането на метростанциите върви по график, съобщиха изпълнителите. Реконструкцията на инфраструктурата на последните две метростанции, които се изграждат от Обединение „Метро Сифер", е завършена на 70%. Повечето от далекопроводите, каналите, водопроводите и кабелните колектори по трасето са подменени.

Очаква се работата по инфраструктурните дейности да приключи изцяло в края на януари месец 2014 г.

Вече е изграден и тунелният участък, който върви почти до летището, а към днешна дата естакадите са изградени наполовина. Почти е завършена последната метростанция – 23-та. В готовите участъци вече се полага релсовият път, който по план трябва да приключи до август месец догодина.

„Ако зимата е на наша страна, всички конструктивни дейности ще бъдат завършени по-рано от предвиденото в графика", каза ръководителят на обекта инж. Росен Манолов. Според него вече е изградена и подперонната плоча на блок 1 на метростанция 23. А съвсем скоро предстои изграждането на високоволтовото напрежение, което от въздушно ще стане подземно.

Довършителните работи и интериорът, чиито автори са ателие „Архитекти Серафимови", ще започнат в началото на 2014 г. По план завършването на участъка трябва да е в края на февруари 2015, но се очаква строителите да се справят и за Коледа 2014 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай