Мъж звъни на 112 за хазартна игра пред очите на полицай

Мъж звъни на 112 за хазартна игра пред очите на полицай | StandartNews.com

Полицията глоби мъж, позвънил на телефон 112, че в училището в гърменското село Рибново се играе комар пред очите на униформен служител. Съдът обаче отмени санкцията, която бе в размер на 2000 лева. Жител на селището съобщил по телефона, че в училището се играе комар пред погледа на местния полицай. На 2 май миналата година мъж с инициали С. М. С. набрал 112 и обяснил, че в школския двор играят хазарт, а ги наблюдава униформеният служител Хайредин Кунев.
Сигналът е препратен към участъка в Гърмен, където проверили, че полицаят в момента дава дежурства в друго село, а не в Рибново.

Затова мъжът, обадил се на телефон 112, бил извикан в полицията и му е съставен акт за 2000 лева с обвинение, че е подал фалшив сигнал.

Той обаче оспори санкцията в съда.

Магистратите от Районен съд – Гоце Делчев приеха, че издаденото наказателно постановление е незаконосъобразно. Според тях полицаите написали глобата на база оценка, че сигналът е фалшив. Те обаче не псочили в какво се състои виновното поведение на санкционирания, какво е неговото нарушение и какви точно неверни и заблуждаващи съобщения е подал на телефон 112. Униформените изобщо не си направили труда да отидат в училището в Рибново и да проверят на място дали все пак наистина не се играе комар там.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай