Мъж загина в катастрофа край Банско

Мъж загина в катастрофа край Банско | StandartNews.com

Хванаха двама пияни водачи

Тежка катастрофа на пътя Банско – Гоце Делчев отне човешки живот. Инцидентът стана в понеделник сутринта. Към 09:30 часа на шосе II-19, в района на село Места, лек автомобил „Ауди" и лек автомобил „Рено" се блъскат челно. В резултат на жестокия удар е починал 56-годишен мъж от Гоце Делчев, който пътувал в реното. С леки наранявания е водачът на лекия автомобил „Ауди". Той е транспортиран с линейка в болницата в Разлог. Полицаи са извършили оглед на местопроизшествието. По случая е образувано досъдебно производство.

Само 35 минути по-рано на същия път, но при разклона за село Кремен, стана друго ПТП. Лек автомобил излязъл от пътното платно и паднало под мост, като с леки наранявания и без опасност за живота са пострадали двама мъже.

Пияни шофьори бяха заловени от благоевградски полицаи. Бързо производство е образувано срещу 55-г. К.К. от с. Зелен дол. Той карал мотопед „Хонда" с наличие на 2,-6 промила алкохол в издишания въздух. Заловен е от пътен патрул на полицията към 01:00 часа през нощта в неделя на улица "Иван Гарванов" в Благоевград.

18-г. неопитен, но пък пийнал шофьор, катастрофира в събота през нощта на булевард "Св.Димитър Солунски" в областния център. Той карал лек автомобил „Мицубиши" с несъобразена скорост, колата излязла вляво от платното за движение и се блъснала в рекламен билборд. При инцидента с порезни рани ляв крак и лява ръка е пострадал водачът на автомобила, който след извършен медицински преглед е освободен за домашно лечение. Проба с техническо средство е отчела наличие на 0,41 промила алкохол в издишания въздух.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай