Майка се самоуби след смъртта на болния си син (ОБЗОР)

Майка се самоуби след смъртта на болния си син (ОБЗОР) | StandartNews.com

7 г. водили битка с церебралната парализа, но лятото го поразил и тумор

Млада жена сложи край на живота си в Бургас, след като изгуби единственото си дете. Жестоката трагедия се разигра в бургаския комплекс "Меден рудник" в неделя следобед. Драматичната съдба на 28-годишната Жулиета и 7-годишния й син Пресиян потресе града.

Младата майка живеела сама с детето си в бл. 84 в к-с "Меден рудник". Разделила се с бащата малко след раждането, когато станало ясно, че синът им страда от тежка форма на церебрална парализа. Заради състоянието на момченцето, Жулиета не можела да работи. Получавала единствено социални помощи като асистент на сина си. Родителите й били единствените, които й помагали финансово, но майката често споделяла пред приятелки, че парите не стигат.

Жулиета сама се грижела за прикования в инвалидна количка Пресиян. Полагала големи усилия момченцето й да се чувства добре и да не му липсва нищо. Съседи от блока разказаха, че била майка за пример. "Момченцето беше много зле и изискваше постоянни грижи. Тя не се отделяше от него. Беше изключително грижовна и отговорна. Знаеше, че болестта не може да се излекува, но се надяваше, че състоянието му ще се подобри. Вместо това обаче заболяването се влошаваше бавно и тя изпадна в отчаяние", разказаха съседите.

През лятото Жулиета получила поредния тежък удар, когато узнала, че първолакът има и тумор в мозъка. От този момент тя се сринала психически и физически. Давала си сметка, че заболяванията на детето са нелечими, но въпреки това страдала, че не може с нищо да му помогне. "Цялата й борбеност се стопи, тя просто се предаде и потъна в отчаяние. Животът й беше много тежък. Понякога казваше:

Ако имах пари, щях да го заведа в чужбина

да му дам шанс", споделиха през сълзи нейни приятелки. Всички около нея забелязали драстичната промяна през последните месеци. Жулиета се затворила в себе си, спряла да се вижда с приятелки, дори не искала да разговаря с никого. Излизала само за да разходи сина си с количката и да напазарува от магазина.

Няколко пъти изпадала в тежки кризи и заплашвала, че ще сложи край на живота си. "Веднъж дори каза, че е най-добре да скочи през терасата заедно с детето, за да сложи край на мъките и на двамата. После обаче се успокои. Помислихме, че е просто изблик. Не сме предполагали, че наистина може да се самоубие", разказаха близките й.

В неделя на обяд, както обикновено, тя извела детето на разходка. По пътя срещнала съседка, с която спряла да поговорят. После Жулиета казала, че времето е лошо и заради силния вятър трябва да се прибира. Изглеждала нормално, не в обичайното напоследък депресивно състояние. Отишла до близкия магазин и се прибрала с момчето. Час по-късно отново излязла, но този път сама. Пак отишла до магазина, а когато се върнала,

открила детето си мъртво в леглото

Съсипаната майка не позвънила на никого. Само написала две предсмъртни писма, с които молела близките си да й простят. Едното оставила до леглото на мъртвия си син, а второто взела със себе си. След това отишла до близкия строеж, качила се на последния етаж и скочила от близо 20 метра височина. Минувачи видели смъртоносния полет и повикали линейка. Хората помислили, че е станал инцидент и работник е паднал от високото. Минути по-късно полицаи установили самоличността на младата майка. Жулиета е издъхнала на място. В окървавените й дрехи намерили второто предсмъртно писмо. Пристигналите в дома й полицейски служители заварили там баща й. 52-годишният мъж дошъл минути по-рано на гости и през сълзи разказал, че заварил 7-годишния си внук мъртъв. Само след секунди той чул и втората страшна вест.
Майката и детето са откарани в катедра Съдебна медицина за аутопсия. Двамата ще бъдат погребани в общ гроб във вторник.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай