Майка с тежки изгаряния след взрив на газ

Майка с тежки изгаряния след взрив на газ | StandartNews.com

Ударната вълна откърти балкона, бебе и дядо се спасиха по чудо

Варна. 31-годишна майка на малко момченце се бори за живот, след като обгоря тежко при взрив на газова бутилка. Инцидентът стана в апартамент на панелен блок във Варна. Сигналът за адския тътен бил подаден на тел. 112 в четвъртък в 9,15 ч от нейни съседи на ул. "Мадара" в квартал "Левски".

25-литровата бутилка била вързана за печка на терасата в апартамента на четвъртия етаж. Жената тръгнала да пали газта и бутилката гръмнала. Ударната вълна откъртила панела на балкона, който заедно с парчета дограма се стоварил на площадката пред блока. За щастие там нямало хора.

Голям късмет извадили детето на пострадалата и дядо му. Възрастният човек бил в съседна стая и няма травми, а момченцето на година и половина има само драскотина на едната ръчичка, обясниха от Бърза помощ. Състоянието на жената обаче е критично. "Настанена е в реанимация с 40% изгаряния от втора степен по крайниците и тялото. Борим се за живота й", обясни началникът на Военноморска болница д-р Ивайло Въжаров.

Причините за взрива още се уточняват, казаха от полицията. Вероятно става дума за неправилно боравене с бутилката, довело до теч на пропан-бутан или за техническа неизправност.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай