Манджуков става почетен гражданин на Пловдив

Манджуков става почетен гражданин на Пловдив | StandartNews.com

Пловдив. Бизнесменът Петър Манджуков става почетен гражданин на Пловдив. Предложението ще бъде внесено в местния парламент лично от кмета Иван Тотев. Градоначалникът обяви това по време на подписването в Общината на договора за дарение на стойност 200 000 лева от Манджуков.

Парите ще отидат за подобряване на сигурността и повишаване безопасността на гражданите от родния му град. Предстои дарените средства да бъдат вложени в нови камери в Стария град, както и за модернизиране на центъра за видеонаблюдение. В града вече има изградена и допълнителна светодиодна светлинна сигнализация на 78 пешеходни пътеки и оборудване със звукова сигнализация на 18 пешеходни пътеки.

По повод щедрата постъпка кметът Иван Тотев обяви, че не познава лично по-голям дарител за града ни от Петър Манджуков и заради това го предлага за почетен гражданин. От своя страна бизнесменът обясни, че прави дарението във връзка със 70-годишния си  юбилей и то не бива да се обвързва с никакви политически интриги или обществени поръчки.

„ Ако дори само за малко бях усетил, че то ще се използва с други цели, веднага щях да го оттегля", допълни Манджуков. Веднага след акта на подписването,  дарението беше осветено от пловдивския Митрополит Николай.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай