Малки певици търсят подкрепа за конкурс в Португалия

Малки певици търсят подкрепа за конкурс в Португалия | StandartNews.com

Търсим добри хора, които да ни помогнат да стигнем до Португалия, където сме поканени на престижен музикален конкурс. Това съобщи пред "Стандарт" Росица Кръстева, ръководител на детската вокална група "Шоколадче" в Лом.

След като нейните малки певици спечелили голямата награда на конкурса "Абанико", организиран от испанския културен център у нас, вокалната група била поканена да участва в конкурс в Лисабон. Журито било впечатлено от изпълнението на три гласа на песента "Прехвъркна птичка" на композитора Филип Кутев. Домакините поемат плащането на таксата за участие, но пътуването и престоя в Лисабон са за сметка на групата. Сумата от 600 евро за всеки участник е непосилна за семействата и за читалището в Лом. Затова се надяваме на хора, които разбират какво значи да представим България на такъв конкурс, допълни вокалната педагожка.

За Португалия ще замине само "златната" група на "Шоколадче", която е от 6 момичета.
Детската вокална група е създадена през 2008 г. и е вече е известна на музикалната общественост у нас с невероятните си изпълнения. Именити композитори пишат специално за нея песни. На всички фестивали у нас, в Сърбия и Румъния печели първите награди. В нея пеят 28 талантливи деца, има и малка група с хлапета от 4 до 7 годни, кръстена "Млечно шоколадче".
Ломското "Шоколадче" има издаден албум. Участва и в концерти заедно с видинската симфониета.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай