Малки ченгета положиха клетва

Малки ченгета положиха клетва | StandartNews.com

Шефът на кабинета на вътрешния министър връчи значките им

Над 20 малчугани от Враца положиха клетва, че ще съдействат на полицията. Хлапетата от основното училище „Св. Св. Кирил и Методий" сформираха първото детско полицейско управление в града. Значките и униформите им връчи лично Златко Тодоров, началник на кабинета на вътрешния министър Румяна Бъчварова.

Малчуганите ще се обучават в продължение на две години от истински полицейски служители и психолози, работещи в системата на МВР. По време на курсовете в академията ще имат практически и теоретични занятия. Униформени служители от местното управление ще им показват хватки за лична защита, а служителите на „Пътна полиция" ще ги съветват как да пресичат безопасно на пътя. Малките ченгета ще се учат и как да оказват първа помощ.

Шефът на районното управление във Враца Георги Митов и директорът на училището Невена Димитрова подписаха вчера споразумението за партньорство и пожелаха успех на малките полицаи. На територията на областта ще действат 5 полицейски управления, в които ще се занимават над 100 хлапета.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай