Ловец уцели попски син вместо пъдпъдък

Ловец уцели попски син вместо пъдпъдък | StandartNews.com

Ловец уцели попски син вместо пъдпъдък по време на първия за сезона лов за пернат дивеч край трънското село Реяновци. Докато дружинката дебнела за птиците, в небето се появило друго прелитащо хвъркато. 45-годишният Божидар Краев от Перник вдигнал пушката и стрелял, но вместо пъдпъдъка уцелил двама от аверите си. Сачмите засегнали в 20-годишния му колега Пламен Христов, син на местния свещеник Петър Христов, който пък от известно време служи повече в столицата. Засегнат от сачмите е и 18-годишен столичанин.

Пламен веднага потърсил спешна медицинска помощ. Оказало се, че младежът е прострелян от 5-6 сачми, но е без опасност за живота. Другото момче се отървало значително по-леко. Повърхностно в кожата му имало забита само една от сачмите от злополучния изстрел.

Представители на служба КОС са посетили мястото на инцидента и са иззели оръжието на стрелеца. Раненият е разпитан от МВР и прокуратурата в болничното заведение за доизясняване на обстоятелствата, при които е бил прострелян. За инцидента са били уведомени и в Регионалната дирекция по горите в Кюстендил, тъй като горските отговарят за проверките по лова и по техни данни стрелецът Божидар Краев е имал индивидуално разрешително за лов на пернат дивеч.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай