Ловен протест придобива политическа окраска

Ловен протест придобива политическа окраска | StandartNews.com

Кърджали. Само за минута днес по обяд бе блокиран отново пътят за Гърция край спирка Джебел. Протестиращите, които затвориха международното трасе, са против разделянето на ловното поле „Равен" и връщането на работа на горския служител Шукри Вели, който тормозел местните жители. С музика и знамена, над 500 участниците пробиха полицейския кордон. Сред протестиращите бяха депутатите Ердинч Хайрулла и Мустафа Ахмед. Ловците бяха подкрепени и от кмета на Момчилград Акиф Акиф, кметове на населени места, общински съветници.

Те призоваха изпълнителната власт от РДГ в Кърджали и от Министерството на земеделието да дойдат и да разрешат този проблем.

Протестите на ловците от Момчилградско започнаха в началото на октомври. Проблемът възникнал между две ловни дружинки вече придобива политическа окраска.

В понеделник жителите на село Нановица се обявиха срещу назначението на Шукри Вели за старши лесничей в Държавно горско стопанство в Момчилград. Според тях 80 души от микрорайона били санкционирани от него без да са нарушители.
По повод готвения протест народният представител Цвета Караянчева от ГЕРБ заяви на пресконференция, че служителят на Горското стопанство в Момчилград Шукри Вели, срещу когото протестират, е доказал своята прецизност в работата. Според Караянчева „импровизираните" митинги и протести в Момчилградско са чисто политически, подклаждани от политически кръгове, депутати, кметове и общински съветници. Тя коментира, че лично депутатът от ДПС Ердинч Хайрула е обикалял в района на Нановица да агитира местните да участват в готвения протест.

„Да бях в Нановица, но аз повече от 15 години посещавам селото и се срещам с хората. Бил съм кмет на община Момчилград, а сега като народен представител се срещам с жителите на цялата област", заяви депутатът по повод отправените срещу него обвинения от Цвета Караянчева. По неговите думи назначението на Шукри Вели е политическо.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай