Лесовъди излизат на протест

Лесовъди излизат на протест | StandartNews.com

Лесовъди излизат на протест в Кюстендил. Сдружението „Форест БГ", в което членуват лесовъди и предприемачи в горския сектор от Югозападна България организират протестно автошествие на 23 ноември от 12 часа. Маршрутът на протестното шествие ще премине през целия град, а недоволните ще приемат декларация с настояване за прозрачно управление и защита на работещите в горския сектор.

В протестните действия ще се включат лесовъди, предприемачи и горски работници от областите Перник, Кюстендил и Благоевград. Те настояват за прозрачно и предвидимо управление на горския сектор и за защита на авторитета и правото на достоен труд на работещите в горите. Лесовъдите настояват да се сложи начало на дебат за реформи в горския сектор, да се преразгледат разрешителните режими, както и правомощията на контролните органи извън ИАГ.

Сред исканията им са и да се оттеглят последните изменения на подзаконовите нормативни документи, въвеждащи дискриминационни условия към работещите с дървесина фирми, които са причина за покачване на цента на дървесината и за непосилни рестрикции към потребителите . Според лесовъдите, които настояват за работеща и материално обезпечена горска администрация, създаденият изкуствен дефицит на дървесина на пазара, води до висок корупционен натиск върху всички субекти от бранша.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай