Легендата Йовчев сефтоса гимнастически салон на открито

Легендата Йовчев сефтоса гимнастически салон на открито | StandartNews.com

Стара Загора. Първият у нас гимнастически салон на открито, монтиран в двора на старозагорската професионална гимназия по електротехника, бе сефтосан от зам.-министъра Йордан Йовчев на спорта в неделя вечер. Легендарният ни гимнастик, участник в 6 олимпиади, демонстрира пред многото си фенове възможностите на модерното съоръжението. То е разработка на българска фирма с пряката консултация на самия Йовчев.

Стрийт-фитнес площадката се намира в близост до 5 училища с около 2000 ученици и едно от предизборните ни обещания на младите хора от този квартал, каза доволен кметът Живко Тодоров, който я откри. Той припомни, че новата придобивка не струва нищо на общината, инвестицията е дар от старозагорска фирма за производство и търговия на месо и месни продукти.

Само територията на София щели да бъдат изградени 20 такива гимнастически салони на открито. Имало много заявки от различни градове в страната, но първото съоръжение е дошло в Стара Загора направо от панаира в Пловдив. Имаме амбицията да де се превърнем в най-спортния град в България, мотивира бързата реакция на общинарите старозагорският градоначалник.

Фото Жейна КОЛЕВА

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай